Una comèdia intel.ligent i humana

“Només un cop es van trobar Descartes i Pascal, els dos filòsofs més importants del seu segle. La trobada es va produir el 24 de setembre de 1647, al convent parisenc dels Mínims i l’entrevista va durar diverses hores. Cap dels dos va escriure sobre el que van parlar i precisament això va animar Jéan-Claude Brisville a imaginar la trobada de dues experiències vitals i dos pensaments filosòfics.”

El Teatre Lliure ha programat fins avui l’obra “El encuentro de Descartes con Pascal joven” amb direcció de Josep Maria Flotats. El dramaturg Brisville després de fer un estudi exhaustiu de la correspondència dels dos pensadors presenta un text excel.lent, amb ritme, ple d’humor i fina ironia entre aquestes dues figures de vides fascinants i de pensament oposat però que es mostraven gran admiració mútua.

L’obra és la confrontació entre dos grans personatges històrics, el madur Descartes i el jove Pascal. Descartes conegut en el moment de la trobada com a gran savi humanista i personatge racionalista va portar una vida extraordinària, encarnant el “cavaller” francès. Li agradaven les dones, l’aventura, el joc, la guerra, els duels i les ciències ocultes. Va saber estimar la vida en els seus petits detalls i va aprofitar totes les oportunitats que aquesta li oferia. Encarant-se a ell, Pascal un jove turmentat qui en aquells moments només vivia per les seves idees. L'enfrontament provocarà un canvi en la seva recerca de la veritat deixant de banda les raons de l’intel.lecte per cercar les raons del cor. Aquestes raons del cor li permetran aconseguir una única veritat: l’enigma que és cada ésser humà, cada persona.

En el YouTube, aquesta setmana: "Fight For This Love" de Chery Cole

Share this post!

Bookmark and Share

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada